Om

Positiva/inspirerande bilder brukar det bli när jag är i farten. Det är inte alla bildmakare som vill göra "snygga bilder", men för mig är estetik ganska viktigt. Jag rekommenderar varmt konsthistorikern Lee Sandsteads "peptalk".


Jag har främst målat i akryl och mina bilder blir ofta något abstrakta; "friska" bilder där inte alla delar är kristallklara. Samtidigt som jag tycker om bilder där det framgår att konstnären verkligen sett hur saker ser ut. Lite förmätet kanske man kan säga att jag satsar på god abstraktion.


För mig är konstens värld väldigt stimulerande. Att syssla med konst är för mig, och förstås för många andra, inte bara att kladda med färg - jag får röra mig i en väldigt rik värld av idéer - tänka en typ av tankar som är fantastiskt attraktiva för mitt intellekt.


Samtidigt som jag uppskattar friheten inom konsten så är självkritik viktigt. Den som är självgod har alla möjligheter att slå sig till ro med ett manér som visat sig uppskattat. Den som är ambitiös och nyfiken kan alltid betrakta sin konst ur ett annat perspektiv och utvecklas.


Jag är uppvuxen på landet utanför Skara men är numera en riktig Skarabo. Pluggat närmare 5 år på högskolenivå har jag gjort och har en kandidatexamen i företagsekonomi från Göteborgs Universitet. Inom konstområdet har jag gått två år på Skövde konstskola (folkhögskola), deltagit på studiecirklar och kortare kurser samt tecknat en hel del kroki.


Egna utställningar:

Veterinärmuseet, Skara 2020-2021

Bladhska Galleriet, Skara, 2021

Galleri Lidan, Lidköping, 2022

 

Några av de samlingsutställningar jag medverkat på:

Skarasalongen, 2016

Konstafton (via NBV), Lidköping 2016

Bildkällans Vårsalong, Falköping 2017

KAC:s Vårsalong, Skövde 2017

Skövde konstskolas vårutställning, 2018

Konstutställningen Kroppen, Skövde 2018

Bildkällans Vårsalong, Falköping 2019

Skövde konstskolas vårutställning, 2019

KAC:s Sommarsalong, Skövde 2019

Skarasalongen, 2019

KAC:s Vintersalong, Skövde 2019

Skarasalongen, 2020

  

Jag tecknar mycket, har en pedagogisk ådra (hösten 2020 började jag hålla kurser för Medborgarskolan) och har lätt för att samarbeta. Så konstnärliga uppdrag, illustration och kursverksamhet är intressanta arbeten för mig. Tricket är att ge mig ett ansvarsområde och stor frihet.


Även "vanliga" arbeten med anknytning till kultur, kreativitet, utbildning eller marknadsföring är intressanta - jag börjar gärna i liten skala så att du kan se att jag levererar resultat.


Är du intresserad av mina bilder, vill göra en beställning eller har förslag på kreativa samarbeten är du förstås välkommen att kontakta mig. Jag tar betalt via swish eller faktura. I Skara kan jag stämma träff och överlämna bilden, på övriga orter tillkommer frakt. Jag som säljare har enligt lag skyldighet att informera köpare om vissa saker - informationen finns här.


Företag, föreningar, jordbor och eventuella utomjordingar är varmt välkomna att spara mina kontaktuppgifter.


// Anders Lundgren

 

Swedish maker of pictures - often acrylic paintings, although I draw as soon as the moment present itself and nobody dares to stop me. I love to think about the creative process as well as to engage in it. This website shows my pictures and if you are interested in my work you are very welcome to contact me - I learn so much from discussing art and the art business even when I don´t get to sell my stuff - but please buy it =)

Det är okej att kontakta mig

- jag lovar =)